blog

view:  full / summary

testen

Posted by double-point on May 18, 2014 at 7:30 AM Comments comments (0)

Afgelopen vrijdag heb ik mijn nieuwe combo set van SKY RC namelijk de Leopard, voor in de HPI Blitz ontvangen. Nadat ik hem vrijdag avond nog heb ingebouwd, ben ik zaterdag eens gaan testrijdern op het circuit van RC Speedworld in Eygelshoven.

De auto reed erg goed. Ik heb wel de gearing veranderd omdat ik vond dat de motor te warm werd. Ongeveer 60 graden (ik weet, dat is niet te warm, maar ik doe even voorzichtig aan). Uiteindelijk bleek dit maar ook goed te zijn, want de auto vertoonde ineens kuren. Vermoedelijk zit er in de regelaar een storing. Ik heb toen nog wat dingen geprobeerd, maar het leek alsof de storing alleen maar erger werd. Hierdoor heb  ik de testdag iets vroeger dan gepland moeten afbreken.Komende donderdag ga ik even terug met de regelaar. Eens kijken wat er precies aan de ahnd is.

vordert

Posted by double-point on May 12, 2014 at 3:05 PM Comments comments (0)

De Blitz schoonmaak aktie vordert. De auto zelf is nu helemaal klaar. Ik heb het chassis helemaal gereinigd en de schokbrekers gevuld. 


Nu ben ik bezig met de kap in orde te maken. Ik wil de Orange Lion er weer op hebben. Er moeten wel hier en daar wat dingen gerepareerd worden, maar dan is hij weer goed voor een tijdje.

Diff shafts

Posted by double-point on May 5, 2014 at 4:40 AM Comments comments (0)

Vandaag heb ik aan mijn Blitz gewerkt. Ik heb in de Blitz de stock regelaar en motor van de Traxxas Slash ingebouwd. Dit is echter een motor met heel veel torque. Hierdoor slijten de diff shafts in. Uiteindelijk wil de auto dan niet meer fatsoenlijk in en uitveren. Ik heb dus nu de slijtage maar weggeslepen met een Dremel. Nieuw kopen kan nog altijd. 

Onderhoud site

Posted by double-point on May 2, 2014 at 8:25 AM Comments comments (0)

Ik ben weer begonnen met het bijhouden van de site. Ik doe dit nu al een week of zo, maar vandaag worden pas de updates gepublished. Webs.com heeft een nieuwe interface en dat is nog redelijk wennen. Maar goed, het zal wel allemaal in orde komen.

Wat voor mij even belangrijk is om nu te doen is om dingen die actueel zijn naar voren te schuiven en oude zaken in een archief te plaatsen. Het is niet fair om nu nog een review van een circuit als actueel te bestempelen terwijl de laatste keer dat ik daar ben geweest jaren terug ligt.

nieuwe ronde, nieuwe kanssen

Posted by double-point on April 24, 2011 at 6:05 AM Comments comments (0)

Zondag, 24 april 2011, was de officiele start van het inmiddels 3e keer gehouden NRW Offroad Fun Cup. De wedstrijd wer gereden bij Team Panik in Troisdorf (D). Dit seizoen kent vele verandering in de Short Course klasse, althans, wat de stock klasse betekend. Veranderingen die me eigenlijk zorgen maakten.

Ten eerste werden de technische voorschriften van de SC Stock auto’s vernaderd. Voorheen heette deze groep de Slash Stock. Wat dat betekend is redelijk simpel: je koopt een Traxxas Slash, haalt hem uit de doos, doet de accu’s er in en je bent wedstrijd klaar. In het 3e seizoen staat het merk auto vrij. Wel moeten het Ready to Run auto’s zijn, zijn de keuze van regelaar en motor voorgeschreven, is er een beperkte bandenkeus mogelijk en moet de auto een bepaalde overbrenging hebben. Dit alles om de auto’s even snel te maken.

 

Ten tweede, en dit geldt voor alle klassen, werd de manier waarop wedstrijd gereden wordt, drastisch veranderd. Voorheen werd de methode 3 kwalificaties- 3 finales met telkens één schrap gehanteerd (ofwel, het slechtste resultaat telt niet mee). Voor het 3e seizoen koos men voor een manier die er voor zorgde dat de rijders de hele dag goed moesten presteren. Als eerste werd er een kwalificatie gereden van 5 minuten. Hierbij werden (nu wordt het ingewikkeld) de 3 beste achtereenvolgende ronden, gebruikt om te bepalen waar je gaat starten tijdens de daarop 5 volgende finales. Als je nu vraagtekens hebt, dan ben maar gerust, want ik had die dus duidelijk ook. Alles wordt zometeen duidelijker als de wedstrijd zelf besproken wordt.

 

Voor mijzelf was de eerste wedstrijd een test: wil ik doorgaan met de NRW Offroad Fun Cup. Ik zag door de verandering de fun er namelijk niet meer helemaal van in en vreesde dat het voor een Slash rijder het moeijlijk zou worden om goede resultaten te behalen.

 

Aangezien ik het circuit al redelijk ken, met uitzondering van een paar kleine wijzigingen die men vorig jaar heeft gedaan, ben ik niet gaan trainen. Dit had ik misschien toch beter wel kunnen doen, want het circuit vraagt om een iets andere aanpak dan voorheen. Gelukkig hoefde ik niets aan de set up te veranderen, dus dat viel wel mee. Wel heb ik de dag er voor de auto nog eens nagekeken op problemen en heb ik nieuwe schokbrekers gemonteerd. Door het nieuwe regelement mogen andere schokbrekers gebruikt worden. Dat kwam mij goed uit, want ik had nog enkele big bore schokbrekers uit aluminium van Traxxas liggen. Deze zijn toch stukken beter dan de orginele kunststoffen.

 

Op de wedstrijd dag ben ik al vroeg opgestaan (5.30u). De rit naar Troisdorf duurt ietsje meer dan een uur en ik wilde van te voren toch nog een paar rondjes gereden hebben om het circuit een beetje te leren kennen. De weersverwachting was in ieder geval goed, dus vol frisse moed kwam ik in Troisdorf aan. Na wat links en rechts met wat oude bekenden gesproken te hebben, heb ik een paar test rondjes gemaakt. Omdat het nog vroeg was, was de baan erg glad. Dus echt oefenen kon ik niet. De auto brak aan alle kanten uit. Maar ik kreeg wel een idee hoe de baan gereden moest worden.

 

Om 10.10u konden dan uiteindelijk de SC Stock rijders aan de startlijn gaan staan. Er waren vele bekende gezichten, maar ook verschillende nieuwe. In ieder geval was de SC Stock klasse de grootste groep. Dat geeft wel weer meteen aan hoe populair deze klasse is.

 

De kwalificatie ging erg goed (vond ik dan). Ik eindigde in mijn groep op een 2e plaats. 1e werd Bernd Haas, die wel erg goed rijdt moet ik zeggen. Achteraf blijkt dat een veel wedstrijden rijdt met de Short Course, maar tot nog toe alleen indoor. Dit was zijn eerste outdoor wedstrijd. In ieder geval was hij een klasse apart (op dat moment).

 

Uiteindelijk zorgde de kwalificatie ervoor dat ik op een 4e plaats mocht starten bij de eerste finale. Ik werd meteen de dupe van het nieuwe wedstrijd systeem. Bernd en ik waren de enige die 9 ronden reden in de beshcikbare 5 minuten. Dus volgens het oude systeem, zou ik 2e zijn. Alleen hadden rijders die maar 8 ronden gereden hadden, een beter resultaat geleverd met de 3 op een volgende rondentijden. Raar, je bent beter, maar je wordt er niet voor beloond. Maar goed, ik had lol, dus dat mocht de pret niet drukken. De 4e plaats was in ieder geval goed voor een positie in de A- finales.

 

De eerste finale heat verliep goed. Ik wist me van een 4e naar een 2e positie op te werken. Bernd haalde de 1e plaats met 10 rondes. Op de 3e plaats kwam Marc Oprei (winnaar seizoen 2010). Tussen Marc en mij zat maar 2 sekonden verschil die ontstaan was doordat ik een foutloze heat had en Mark eenmaal op de kop lag. Je mag dus echt geen fouten maken.

 

De tweede finale werd ik vierde. Ik lag al na 2 rondom op de kop en de baaninzetters waren gezellig aan het praten. Hierdoor lag ik zeker 12 sekonden uit de running. Dat haal je dus niet meer in. Uiteindelijk wist ik wel nog steeds 9 ronden te rijden.

 

Voordat de derde finale begon heb ik de achterbanden ingespoten met WD 40. Hierdoor kreeg ik meer grip achter en kon ik iets harder door de bochten gaan zonder overstuur te krijgen (uitbreken van de achterkant). Uitendelijk werd ik 3e. Bernd en Marc lagen voor mij. Dat ik 3e werd was mijn eigen schuld omdat ik te voorsichtig reed in deze heat.

 

De vierde finale werd geheel anders. Wederom had ik de banden ingespoten met WD 40 en reedt nu een stuk agressiever. Tot mijn stomme verbazing werd ik 1e met 10 rondes. Op 2 kwam Bernd met maar 2 sekonden achterstand. Marc had problemen en viel ver terug.

 

De vijfde finale wederom dezelfde taktiek. Bernd vond het ineens ook spannend worden, want tot op dat moment had hij geen concurentie. De laatste finale werd dan ook een heftige strijd die ik in de laatste bocht won. Bernd zat op dat moment op mijn achterbumper. Net nadat ik over de tijdsregistratielijn reed, ging de claxon dat de wedstrijd was afgelopen. Daarna (nog geen seconde later) reed Bernd over de lijn. Ik mocht dus nog een extra ronde rijden en haalde wederom 10 rondes in 6 minuten rijtijd.

 

Het eindresultaat werd dat Bernd de dagwinnaar werd, ik 2e, Marc 3e.

 

Wat betreft mijn zorgen, het viel allemaal best mee. De nieuwe wedstrijd methodiek zorgde er voor dat je 5 heats lang je best aan het doen bent en dat er andere merken mee mogen rijden was ook al niet zo een ramp, uiteindelijk is het de rijder die bepaalt wat er gebeurt, ook al heb je zoals ik een auto die al 3 jaar oud is en te smerig is om aan te raken.

 

De volgende wedstrijd is in Duisburg over 4 weken en daar zal ik absoluut naar toe gaan.

 


De finishlijn

Posted by double-point on October 7, 2010 at 4:41 PM Comments comments (0)

Vandaag was het zo ver, de baan is KLAAR :D!!!!!


Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk is het dan toch zo ver.s'Avonds hebben we de baan uitgeprobeerd. We zijn: Theo, Jan, Marc, Bert, Wajn, Fons. iemand met een 1:16 E-Revo en ikke. Moet zeggen dat we veel lol hebben gehad en dat de baan erg geslaagd is. Er zitten dingen in die je niet snel bij een andere baan tegenkomt waardoor de baan ondanks zijn 'kleine' afmeting een echte uitdaging biedt.


Zaterdag de baan verder uitproberen, maar dan met de 4x4 :).


Op de foto's is meteen ook te zien dat de verlichting ervoor zorgt dat je rustig na zonsondergang ook nog van de baan kunt genieten.

De zure appel

Posted by double-point on October 4, 2010 at 9:21 AM Comments comments (0)

Komende donderdag wordt door de zure appel gebeten. Met een beetje inzet moet dan de baan bij MBS klaar zijn. Goed, er staan dan nog wel wat punten open, maar het geheel is dan toch dat er fatsoenlijk gereden kan worden.

 

Afgelopen zondag heb ik nog de 1:18 uitgelaten bij Megadrom. Auto gaat als vanouds. Nu nog een beetje de baan leren kennen. Was in ieder geval wel weer leuk om met deze auto te rijden.

Ja, ik leef nog

Posted by double-point on September 29, 2010 at 8:01 AM Comments comments (0)

Het heeft even geduurd, maar hier dan toch weer eens een blog post.

 

De NRW Cup is voorbij. De laatste wedstrijd werd in Duisburg gereden. Duisburg kent 3 problemen, namelijk:

- het weer is te warm;

- het weer is te nat;

- het is voetbal weekend.

 

Nu kun je soms mazzel hebben en heb je maar last van één van de drie problemen, maar het laatste wedstrijd weekend van 2010 kende ze alle 3. Zaterdag was het warm weer. Tevens moest de plaatselijke ‘Mannschaft’ aantreden om te voetballen (het circuit ligt op een steenworp afstand van het voetbal stadion). De zondag heeft het de hele dag geregend.

Aangezien het de laatste wedstrijdweekend was, waren dingen iets anders dan gebruikelijk. Zo werd op de zaterdag in de middag al 3 kwalificatie wedstrijden gereden. Op de zondag werden dan vervolgens 2 kwalificaties en 3 finales gereden (althans dat was de bedoeling).

 

Zaterdag ging redelijk goed. Hier en daar maakte ik wat foutjes met de 2wd, maar ik zou in ieder geval meerijden in de A-finale Stock. De 4x4 was andere koek, daar zou ik competitie kampioen worden, ongeacht hoeveelste ik zou worden. Ik merk wel dat de Traxxas niet opgewassen is tegen de HaBoa Shortcourse Truck. Maar goed, dat vind ik niet zo gek. Deze auto is een 4x4 1:8 offroad auto die omgebouwd is naar een 1:10. Hierdoor is de opbouw van de gehele auto anders. Vooral het zwaartepunt is erg gunstig bij deze wagen.

 

Uiteindelijk was mijn dagprstatie de slechtste tot nog toe. Sterker, hij was zo slecht dat ik hem inmiddels weer vergeten ben. In het klassement werd ik in de Stock klasse 2de achter Mark Opreij en bij de Open klasse werd ik 1e.

Wat erg jammer was, was dat zondag het weer zo slecht was. Hierdoor hebben we zondag alleen de 2 kwalificaties gereden. Daarna werd het zo slecht, dat de wedstrijd afgeblazen werd.

 

De prijsuitreiking viel tegen. Ook hier was duidelijk de recessie voelbaar. Waren er vorig jaar voor de nummers 1 t/m 3 een beker, dit jaar alleen voor de nummer 1. Dus ik ging dan ook maar met 1 beker naar huis. Had gerekend op 2.

De tombola was ook een fiasco. Meeste prijzen waren niet interessant (wat moet ik met banden voor een auto die ik niet rij). Dit had ermee te maken dat er niet veel sponsoren waren dit jaar. Vooral de afwezigheid van GM zal men goed gemerkt hebben.

 

Al met al viel het seizoen tegen. Als volgend jaar de opzet hetzelfde wordt als dit jaar, dan rij ik niet meer mee. Zo heb ik problemen met gaten in het regelement en de aantal verschillende wedstrijdlocaties. Even wachten tot volgend jaar om te zien wat ik doe.

 

Genoeg over de NRW Cup.

 

De baan bij MBS. Het schiet niet zo op als ik gehoopt had. Schijnbaar is het zo dat als er niemand roept: we gaan zaterdag iets doen, dan gebeurd er niets. Men is dus te terughoudend. Daarom heb ik maar eens wat rondgemaild en mensen weer eens wakker geschud. Het resultaat was dat er zowel afgelopen weekend als deze week weer wat aan de baan wordt gedaan. Ik hoop dat we uiterlijk eind oktober volledig klaar zijn met alles als het gaat om het circuit. Daarna is de aankleding aan de beurt en moet er wat gedaan aan de voorzieningen rondom.

Afscheid en welkom

Posted by double-point on September 4, 2010 at 4:22 AM Comments comments (0)

Dit weekend was redelijk apart. Niet zozeer vanwege het rijden, maar vanwege Megadrom. Karl-Heizn Kalinovsky (ofwel Kalli) is formeel gestopt als eigenaar van Megadrom. De nieuwe eigenaar is zijn zoon, Dennis Kalinovsky. Deze overgang werd middels een bescheiden feest voor genodigden gehouden in Megadrom zelf.

 

Je merkte tijdens de avond dat Kalli het er moeilijk mee had. Vooral bij de speech was dit duidelijk. Interessant was wel te horen hoe alles begonnen is. Dennis had het ook moeijlijk. Met knikkende knieen hield hij een kleine voordracht.

Waarom dit ineens?

 

Voor velen is het gissen waarom dit nu ineens gebeurd. Ik denk niet dat het er om gaat dat Kalli geen zin er meer in had. Het zal meer liggen in de gedachte dat Kalli liever zijn tijd besteedt aan het 1:1 rijden van een auto op de Nürnburgring. Daarbij komt dat zowel Kalli als Caro (vrouw van Kalli) nu nog de leeftijd hebben dat ze Dennis kunnen helpen waar dat nodig is.

 

Verder moesten we ook nog een demo rijden bij de Volswagengarage een paar meter verderop. Normaal op asfalt rijden, daar vind ik niets aan (althans met een offroad auto). Alleen als je dan met 6 man bent die elkaar kennen en gewend zijn aan elkaars rijstijl, dan is dat best leuk. Je durft dan wat meer risico’s te nemen. Alleen toen mijn auto tegen een Audio belande, toen had ik zoiets van: ‘Iets minder enthousiast’. Gelukkig niets ernstigs, maar toch, een gewaarschuwd mens teld voor twee.

REGEN, HELP!!!!

Posted by double-point on August 28, 2010 at 6:33 AM Comments comments (0)

Aanvankelijk wilde ik naar MBS gaan rijden. Tegen 11 uur was ik daar en de lucht was nog mooi en helder. De tafels waren opgezet, en ineens een bij van hier tot Tokyio. Hebben de spullen dan ook maar weer ingepakt want het zag er niet naar uit dat het snel zou gaan stoppen. Daarop ben ik richting Geilenkirchen gereden en daar wat fun gehad met een stel vrienden. Was een leuke dag. Aardig weer gehad, goed gegeten, leuk gereden. Wat wil je nog meer?


Rss_feed

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.