www.DOUBLE-POINT.net

wasting my time... and yours

Rockcrawling introductie

Wat is Rockcrawling? Daar waar het normaal gaat om snelheid, gaat het bij Rockcrawling om behendigheid. Simpeler gezegd, je moet met een auto hindernissen nemen zonder daarbij fouten te maken.

Fouten kunnen zijn:

  • een poort missen waardoor je moet rijden;
  • achteruitmoeten rijden om welke reden dan ook;
  • over de kop slaan.

Het geheel klinkt simpel. Vooral als je de snelheden ziet waarmee gereden wordt. Normaliter rij je met een motor met zo min mogelijke wikkelingen (ofwel, een snelle motor). Bij Rockcrawling heb je hier niets aan. De motoren hebben juist een hoog aantal wikkelingen. Hierdoor zijn ze minder snel, maar hebben wel meer trekkracht. Het aantal wikkelingen die standaard zijn in deze klasse zijn 27 en 55 wikkelingen (of turns).

Uiteraard kun je niet iedere auto gebruiken voor te Rockcrawlen. 3 dingen zijn bij een auto belangrijk:

  1. bodemvrijheid;
  2. 4 wiel aandrijving;
  3. starre assen.

Bodemvrijheid spreekt voor zich. Hoe hoger de auto van de bodem komt, des te makkelijker kom je over een hindernis. Echter mag de auto ook weer niet te hoog zijn, anders ligt het zwaartepunt te hoog en kan de auto kantellen.

4 wielaandrijving is ook zoiets. De auto moet ten alle tijde een as hebben waarop kracht kan worden gezet waardoor hij zich kan voortbewegen.

De starre assen is vervolgens een vervolg op de 4 wielaandrijving. Normaal hebben auto's een differentieel. Een differentieel zorgt ervoor dat de er een gelijkmatige verdeling is van krachten naar de wielen. Alleen het vervelende is dat het wiel met dat de minste weerstand heeft, de meeste kracht heeft. Dat is uitermate vervelend. Hierdoor gaat namelijk een heleboel kracht richting een wiel wat bijvoorbeeld geheel van de ondergrond vrij is. Heb je dus niets aan. De oplossing is een starre as. Dit wordt ook wel een gespert differentieel genoemd. Hierdoor vindt er geen krachtenverdeling plaats tussen de wielen onderling die op dezelfde as zitten ongeacht de weerstand die zij ondervinden. Dat houdt in dat een wiel dat vrij in de lucht hangt even hard ronddraait als een wiel dat nog op de grond staat.